fredag 23 november 2007

Vill bara förtydliga...

Vill bara förtydliga att det jag skriver här på bloggen är vad jag kände då, vid den tidpunkten som det skrivs om. Dagen efter kan jag känna något helt annat.  Det är känslor som inte är censurerade och en del gånger inte alls är vettiga på något sätt alls.

Bloggen är inte ett sätt för mig att få ut fasta åsikter. Den uttrycker mina känslor för tillfället, som jag upplever dom. Ett sätt att för framtiden spara hur jag tänkte just då.

Sista exemplet är tex ett argt utbrott jag fått. Naturligtvis säger jag, som alla andra, jävligt korkade saker när man bråkar som man sen när man tänker efter inte riktigt menar.

Som sagt, syftet med den här bloggen är inte att få sympatier eller starta krig. Syftet är att skriva ner vad man har för känslor för stunden. Ibland är de arga, ibland lessna, ibland tomma känslor. Men alltid riktiga känslor, ingenting är påhittat.

Söndag - Det första praktiska

Det första hon säger är hur mycket pengar hon ska ha av mig för lägenheten. Det absolut första hon säger. Praktiska detaljer är knappast något man tänkt på ännu. Och jag tycker inte man ska tänka på sånt än heller. Jag skyller det på att hon egentligen inte menar det, det är hormoner osv som gör att man inte kan tänka klart. Man behöver tid att tänka.

Anna vill bo kvar tills hennes utbildning är slut i februari, sen flyttar hon till dalarna och låter sos betala lägenhet.

Great, skaffa barn, gå på sos, snylta på skattebetalarna, låt någon annan bestämma hur mycket mat du ska köpa per månad. Mycket moget. Men dalarna är bra mycket bättre än en skabbig stockholmsförort för mitt barn. Inte är det speciellt långt heller, bara man har bil.

Söndag - Hemresan

Det är dags att åka hem till storstan och vardagen igen. På väg till anna svänger jag av vägen som jag inte kan se för alla tårar, kör upp en bit på en skogsväg och stannar. Jag fäller ner sätet och drar jackan över huvudet, och gråter. För mig brukar tårarna sitta långt inne, men nu öser dom ner som aldrig förr. När jag tittar ut genom rutan igen har dagsljuset övergått i kolsvart mörker. Det är minusgrader i bilen.

Hon har bestämt sig. Hon har bestämt sig så pass hårt att hon spenderat helgen vi skulle använda till att tänka tittat i barnböcker hur barnet ser ut när det är 4-5 veckor gammalt. Tittat på bilder! Hur mycket hon än skulle ångra sig efter den värsta hormonveckan så finns det nu ingen återvändo. Har en gravid kvinna kollat på bilder hur ens foster ser ut så är det kört. Nu är det antingen så att jag blir pappa, eller så blir det missfall.

Jag känner mig arg, övergiven och sviken. Hon skrev redan i fredags på sin blogg, innan vi pratat om det alls, "Jag gör detta med eller utan honom". Det är inte jag och min älskling längre, det är något annat som är viktigare. Jag känner mig liten, överkörd och ointressant. Det enda som är intressant är om jag tänker ta mitt ansvar och vara tillsammans med mamman till mitt barn jag inte ville ha. Och det enda argumentet jag hört är att man alltid ångrar en abort.

Jag vill inte vara tillsammans med med någon som så totalt kör över mig. Som värderar vårt förhållande, det vi haft tillsammans i åtta år, som att det inte vore viktigt. Det enda vi som finns kvar är ett krav på att jag ska ta mitt jävla ansvar, med en underliggande betoning på krav, som om det var förutsatt att jag ska skita i det.

Ska jag vara tillsammans med någon är det av kärlek, inte av ett krav. Jag säger inte att jag inte älskar henne, det gör jag, kommer nog alltid att göra, men den som hon förvandlades till över en natt tycker jag inte om.

Men, den stora grejjen är vår bild av en framtid. Hennes är familjeliv, vilket min absolut inte är, och har inte förändrats sen det som hände i höstas. Det är dags att ta det riktiga korrekta beslutet vi borde ha tagit i höstas. Jag är fast besluten att lära mig av mina misstag, och ett misstag var att satsa på ett förhållande där vi ville åt helt olika håll. Ett beslut som tas med huvudet, inte av känslor. Fruktansvärt svårt beslut.

Var återigen tvungen att stanna vid vägen, tårarna rann, och anna säger något jag mycket väl förstår: "Du förstår väl att jag inte kan trösta dig om detta". Ja, det förstår jag. Hon som varit mitt stöd i allt i åtta år kan inte längre trösta mig, hålla om mig, jag är ensam, rädd och har ingenstans att ta vägen med min sorg.

Nutid: Jag fått snuskigt mycket att göra på jobbet...

Jag hade inte lite att göra nyss, och jag får inte mycket gjort, men jag fick precis nyss mail av chefen.

Han blir borta i minst 2 veckor då han och frugan är på väg att få barn och hon precis hamnat på sjukhus. (Ja deras barn var planerat :) De är väl 29 och 35, har båda fast jobb och hus. Saknas bara en vovve.)

Allt såg visst inte så bra ut, och det är ca 2 veckor kvar till planerad förlossning. Hoppas för guds skull allt går bra med dom!

Detta innebär arbetsdagar från att jag går upp till jag lägger mig. Jag som redan är så ineffektiv. Jag ska vara klockan 22 i dalarna i morgon - damit, den här dagen kommer inte bli rolig. Jag måste packa också, har jag inte heller gjort. Och klockan är redan 1 på natten... shit. Och jag måste ha kvällsmat också!