tisdag 11 december 2007

3/12 Dag 18 måndag - Fler Dagens tankar

Det går inte att prata med anna, vi bara börjar bråka. Så jag får skriva vad jag känner här istället, hoppas att du också läser det. Som ni kanske märker tar jag breaket betydligt hårdare än det andra problemet.

Jag tror det här inlägget blir ganska långt och djupt. Har stängt in mig ett rum på jobbet medan stressen blåser utanför.

Hon har helt hakat upp sig på två väldigt enkla saker. Att jag dumpar henne för att hon är gravid och för att jag vill ha sex med andra. Det är att förenkla det här lite väl tycker jag, för så är det inte. Tycker jag.

Egentligen är det så dumt, varför ska det behövas en oönskad graviditet bara för att man ska tänka igenom hur man vill ha livet? Tänkt har jag gjort i alla fall, men jag förstår inte riktigt när, för jag tycker jag bara jobbar hela tiden. Jag tror det är när jag ligger uppe på nätterna. Söndagar. Både den här och den förra när anna kommer hem från dalarna.

Det var inge bra mellan oss redan innan det här. Det var inte bra i somras och det vart verkligen inte bättre av historien i höstas. Anna tycker det här är en efterkonstruktion, men jag tycker vi har pratat en hel del om det, så det borde inte komma som någon nyhet.

Det är flera saker i alla fall.
- Hon visade vad vårt förhållande var värt i höstas när hon gav ultimatumet att göra slut om hon inte fick vad hon ville.
- grådaskig vardag har visat sig på andra sätt också. Vi gör sällan något roligare än en bio tillsammans. Jag vill ju ut och festa igen, som vi gjorde innan vi flyttade till stockholm. Trots att stockholmare är svåra att bli kompis med så har man ju äntligen fått några som är festisar. Det var ju inte som jag inte blev en festprisse längre så fort han flyttade till Stockholm, det bara inte fanns kompisar att festa med. Men så här i efterhand tror jag att anna lämnade det intresset kvar i dalarna.
- Jag har känt mig ointressant. Hela förhållandet har befunnit sig i en grå vardag. Det finns ingen McSteamy här.

Ja, jag tror att hur sexualiteten är i ett förhållande visar även hur det är på många andra plan i förhållandet. Är sexet inte steamy finns det en anledning, även om man kanske inte vet vad ännu.

Tänk om hon någon gång överraskade med sexiga kläder. På något sätt hettar till det. Kanske tar initiativ till något annorlunda. Jag tror ju inte hon heller var intresserad av trött oengagerat sovrumssex varje gång.

Men det kommer naturligtvis från båda hållen, jag har ju inte heller gjort det. På något sätt känns det enklare att göra något sexy för sin partner när man är tjej. Fast egentligen är det ju skitsnack. Därför frågar jag er läsare här, vad skulle ni vilja att er partner gjorde för er?


Jag funderar om det kan vara så att breaket inte hänt tidigare är för att man är rädd för det osäkra. Man är så van efter 8 år att man inte vet något annat. Om man bott tillsammans med samma människa sen man var 16 år, vem är man då när man inte är vi två längre? Så länge det är vi två lever man i en skyddad värld, lyckligt ovetande om hur det skulle vara ensam.