onsdag 2 januari 2008

Lördag 29/12 - Folk i liknande situation

Var på fest hos I, en gammal kompis i södertälje jag inte träffat på många år. Damit, jag som inte hade tänkt å festa två dagar innan det är dags igen! Men vi gick ut på "hamn magasinet" hette det, nåt lokalt uteställe. Det var kul förfest och kul när vi kom dit. Förutom att min kompis jag kom till förfesten med försvann, jag som hade köpt en öl till honom och allt! Det visade sig sen att han blivit utslängd, hahaha :)

Han har tydligen lite problem med alkoholen. Inte som att han dricker för ofta, utan att han inte kan sluta när han väl börjat. Han dricker tills sin öl tar slut och får minnesluckor dagen efter. Lite trist att se, men han har ju fast jobb och lägenhet och klarat sig bra mycket bättre än många andra klasskompisar från högstadiet som röker både det ena och det andra pulvret och är stamgäst på torken. Han har ju till och med tagit sig från dalarna, nu har han ju världens möjlighet att göra något med livet!

Träffade en tjej på den här festen som var lite intressant att prata med. Snabbt sammanfattat hade hon breakat med sin kille efter 5 år i våras. Men efter ett halvår som singel i Borlänge hade hon kommit fram till att de andra som var singlar var det av en anledning, så hon tog tillbaka den hon visste älskade henne för den hon var. Vad han tyckte om behandlingen framgick inte riktigt, men de är ju tillsammans igen så...

Jag hann inte riktigt säga det till henne, men det där tror inte jag riktigt på. Däremot kan hennes beteende mycket väl vara typexempel på det här att man inte vet hur bra man har det förren man förlorar det.

Det är som att gå in i ett rum som doftar ljuvligt av nybakade bullar, men efter en kvart så uppskattar man det inte, man har vant sig. Men inne på affären bredvid som säljer doftljus luktar det gott! Hm, dålig liknelse, jag vet, men lite så är det :)

Jag tror inte att alla singlar är det för att de inte duger. Jag tror det finns någon för de flesta, men ibland är det jävligt svårt att hitta vem. Man kanske åker jorden runt och letar, men märker inte att han stått framför en hela tiden. Ibland kan det också vara alldeles för enkelt, som i mitt och annas fall.

Däremot kan det ju vara ont om vettiga människor i Borlänge, hahaha ;)