onsdag 16 april 2008

update - senaste månaderna

Vad har hänt senaste tiden?
Jo, anna bor i dalarna, hon har äntligen fått en fin egen lägenhet med inflyttning första maj. Misstänker starkt att hon inte ska ut och demonstrera :)

Allt ekonomiskt är nästan löst, de håller på å processar banklånet för bostadsrätten i stockholm som jag ska ta över... Det har gått väldigt segt. Med facit såhär efteråt hade det nog vart bättre om vi två knallade in till banken, satt oss ned och fixat allt på en gång istället för att ta en sak i taget över mail med dom. Lätt att vara efterklok...

Var ju på ultraljud med anna för någon månad sen också, vet inte om jag skrev om det, men det gjorde inget större intryck... bilden var väl typ som en sån här mönsterbild som man ska titta på och tala om vad man ser - en del ser otäcka figurer, andra ser fina stränder och vissa ser en naken tjej... Barnmorskan såg massa kroppsdelar iaf. Det är för övrigt en pojke, beräknat datum för kläckningen är slutet av juli.

Jag har inte haft någon TV på snart 3 veckor då den har vart inne på garantireparation eftersom den vägrade stänga av sig. Argh! Vilket jävla fel! frustrerande utan TV!

Har vart ut och festat typ 3 gånger i månaden på diverse uteställen, det har vart roligt! Umgås mycket mycket mer med kompisar numera. Har inte alls samma liv nu som för ett halvår sedan, det här är nytt, mer spännande och också mer energikrävande. Tycker det är lite jobbigt att ligga på åt alla håll och vara social, är väl lite orolig att folk ska tycka jag är lite för på, men man lär ju engagera sig om man vill utöka sitt sociala nätverk... På nåt känns det som att det först nu jag faktiskt flyttat till stockholm från dalarna, inte för fem år sen. Eller att jag gjort det på nytt på något sätt. Det är ju det här jag saknat, jag har alltid tyckt om att ha folk omkring mig och vara social. Sen vi flyttade hit har vi inte haft så mycket folk att umgås med. Och när vi gjorde det var det oftast inte alla på en gång, som nu.

Jag har blivit totalt beroende av facebook, det är ett måste för att hålla reda på alla nya bekantskaper och hur de känner varandra. Stockholm kan också vara litet, märks när man för samman helt skilda kompisnätverk och det finns gamla strul som dyker upp som de själva trodde att de skulle slippa se varandra igen, men nej de har tydligen gemensamma vänner :)

Många av alla singlar där ute har där under en ganska svart tanke - de flesta har gett upp hoppet om att det finns någon kärlek. Sitter de och säger på varsitt håll, både killar och tjejer, har gett upp hoppet men inte försöken. Jag tror inte ett ögonblick på det, klart den finns! Jag vet att den finns! Jag försöker dock undvika den än så länge, tror inte det skulle vara bra att kasta in sig i nåt nytt. Vilket många tycker är lite märkligt, va försöker han inte ens, hon var ju helt klart intresserad och han åker hem istället för att följa med henne hem?!? Jaa, jag är liksom mer intresserad av större socialt nätverk, och det är inget bra sätt att göra det genom att göra andra sura för man försökt med tjejen de limmar på.

Jag har återigen blivit handledare för övningskörning med en kompis, det ska bli roligt, hoppas han inte kvaddar min bil, :P han är lite rolig, förstår inte alls varför jag vill hjälpa honom med det - korkskalle, måste man ha världens mest egoistiska anledningar till att hjälpa folk? Kan det inte bara vara för att man vill bli bättre kompisar?

Ut och resa ska jag också! Börjar med en långweekend till New York i slutet av maj. Riktig lyx, 5-stjärnigt hotell och allt betalt, inkl spriten och sightsing och frihetsgudinnan. Sen hoppas jag komma iväg på en mer ordentlig semester efter det, hälsa på några av dessa kompisar ute i världen man pratat med på internet alla dessa år men aldrig träffat. En bor i den underbart soliga staden Tel Aviv, tänk att få stoppa tårna i varm sand, å gud så underbart tänker jag i det gråa vardagen i Sverige. Dyrt blir det ju inte heller, behövs ju inga hotell.

Livet går vidare, men man får slita lite för att komma dit man vill ta sig.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celulite, I hope you enjoy. The address is http://eliminando-a-celulite.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

Du ser ut att vara lika aktiv som jag här... Livet traskar på och det ser ut att gå framåt för alla parter. Det är inte helt fel ;)

BTW: Jag såg att smulan anfaller andra här med tron att det är jag. Ledsen att säga det, men mina kommentarer namnger jag alltid med Anja. Det verkar inte bara vara jag som har åsikter som inte passar mobben.

Anonym sa...

Hej Johan
Har läst lite vad du skrivit...
Skönt att ni kommit vidare Anna o du och att ni kan prata utan att vara ovänner!!!
Ha det gott på dina resor!!!
kram Lilla Jag

Anonym sa...

Hej

Det här blir låååååångt, du får ursäkta.

Jag snubblade in på din blogg härom veckan och läste allt. Brukar varken läsa eller kommentera bloggar skrivna av folk jag inte känner. Men jag har inte riktigt kunnat sluta tänka på er, så nu skriver jag i alla fall. :-)

Det är tråkigt att ni har blivit med barn oplanerat och ovälkommet, än tråkigare att det har lett till att ert förhållande har kraschat. Det är ju inte min sak och jag har ju bara fått ta del av en bråkdel av er verklighet här. Men ändå. Jag tycker det är så synd att ni ska kasta bort ett åtta års förhållande, tänkt att förlängas till livslångt, för att det kommer ett barn med dålig tajming. Ja, nu är det ju framför allt hur beslutet att behålla växte fram och presenterades som var utlösande … men det gör på något vis att det känns än mer onödigt och sorgligt. För jag tror, läser mellan raderna, att ni faktiskt har ”det” tillsammans, att ni kan fixa det här ihop.

Du är besviken på hur hon ställde dig inför faktum istället för att göra dig delaktig i beslutet. Hon är säkert besviken på att du inte har reagerat så som hon hade hoppats. Det är ju ofta så när man tycker om någon, att man utgår ifrån att de tänker och reagerar som en själv …

Som tjej kan jag säga att jag naturligtvis har ALL förståelse för hur det känns för en kille vid en ofrivillig graviditet. Som att vara tjej och ”drabbas” av en ofrivillig graviditet, fast mer maktlös … Å andra sidan. Jag vet att jag inte talar för alla tjejer nu, men … det är ju ofta mer speciellt för tjejen redan från början vid en graviditet eftersom det är i hennes kropp barnet finns. Det är hon som ytterst beslutar om barnet ska få leva eller dö. Det är hon som påverkas av hormoner m.m. Jag har alltid klargjort i mina förhållanden att om jag blir gravid så är det otänkbart för mig att göra abort. Det går inte att förklara rationellt, det är en känsla jag har haft oerhört starkt sedan jag alls började ha sex och därmed utsatte mig för graviditetsrisk. För visst kan man önska att när man känner sig helt klar, då kan man bestämma sig och bli gravid. Nu funkar det ju tyvärr inte så. Ibland blir man gravid trots att man har försökt att skydda sig. Och … ibland har man kommit till det stadium när ett barn ”passar in” (hm. För mig och min sambo handlade det mer om att konstatera att vi nog aldrig kommer att känna oss redo men att man någon gång måste sluta vara feg), men då fungerar det inte. Ja, i vårt fall handlar det nu om att inte KUNNA få barn fast vi vill. Ironiskt, va? Det är väl lite här jag kan tycka att du kanske skulle stanna upp och fundera på det barn som nu är på väg. Det kan vara så att detta blir det enda barn du kan få. (Min sambo har tidigare gjort en tjej gravid, hon gjorde abort.) Det finns inga garantier i livet, ibland råkar man ut för sådant som till en början verkar vara en katastrof men som visar sig vara en väg som visserligen är annorlunda än den man hade tänkt sig men inte för den skull dålig.

Mitt råd till dig är att ta tillvara på relationen med barnet. Och att försöka förlåta din tjej. Jag hoppas att ni kan hitta tillbaka till varandra, att ni inte bara ska ses för att lämna över barnet vid det växelvisa boendet när han/hon blivit äldre. Jag tror att er relation har mer att ge än så. Men, som sagt, jag har ju bara fått läsa en del.

Fortsätt gärna skriva, vill gärna veta hur det går!

Anonym sa...

Hördu, kan du inte uppdatera nu? Vad har hänt sedan sist? Det börjar väl snart närma sig nu?

Anonym sa...

I'll immediately grab your rss feed as I can't to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service.
Do you have any? Kindly allow me recognize so that I may just subscribe.
Thanks.
my website :: porn

Anonym sa...

I have been browsing on-line more than 3 hours lately, yet I never found any interesting article like yours.
It is lovely value enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made just
right content material as you did, the internet
can be a lot more helpful than ever before.
Visit my weblog :: amateur girls

Anonym sa...

I absolutely love your site.. Great colors & theme.
Did you create this web site yourself? Please reply back as I'm attempting to create my own personal website and want to know where you got this from or just what the theme is named. Kudos!
My webpage ... michigan unemployment benefits

Anonym sa...

Please let me know if you're looking for a article writer for your site. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to
write some articles for your blog in exchange
for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested.
Kudos!
Here is my website ... ides skills

Anonym sa...

Excellent post. I am facing a few of these issues as
well..
Also visit my web blog :: click the following internet site

Anonym sa...

Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your
web site, how could i subscribe for a weblog site? The account helped me a appropriate deal.
I have been a little bit acquainted of this your broadcast provided vibrant clear concept

Also visit my webpage; wii u
My page > wii u blog

Anonym sa...

With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation?

My blog has a lot of completely unique content I've either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any techniques to help reduce content from being ripped off? I'd
genuinely appreciate it.

Here is my homepage: low cost auto insurance california